Русия претърпя грандиозен провал в опитите си да внесе разкол сред

...
Русия претърпя грандиозен провал в опитите си да внесе разкол сред
Коментари Харесай

Тереза Мей: Русия се провали в опита си да раздели Запада след покушението срещу Сергей Скрипал

Русия претърпя величествен провал в опитите си да внесе ерес измежду съдружниците на Англия след нападението с нервнопаралитично вещество против някогашен съветски разузнавач в британския град Солсбъри. Това съобщи през днешния ден английският министър председател Тереза Мей в тирада пред Камарата на общините в Лондон, съобщи Ройтерс.

" Ако задачата на Кремъл е била да раздели и сплаши западния съюз, то нейните опити грандиозно се провалиха ", сподели тя, откакто по-рано денем Съединени американски щати, Канада и близо 20 европейски страни оповестиха, че гонят съветски дипломати поради покушението против Сергей Скрипал и щерка му, за което Лондон упреква Москва, а тя отхвърля, написа novini.bg.

Пред депутатите Мей заяви, че евентуално над 130 индивида са били изложени на въздействието на нервнопаралитичното вещество в Солсбъри. Тя сподели, че през последните 10 години Русия е проучвала методите за преместване на бойното отровно вещество с евентуална цел нападение и напомни, че Москва прикрива използването на химически оръжия в Сирия от режима на Башар ал Асад.

Говорител на Мей заяви в това време, че преди Европейския съвет през юни външните министри на страните от Европейски Съюз ще имат задачата да решат дали на Русия да бъдат наложени още наказания, съобщи Ройтерс.

" Като суверенна европейска народна власт Обединеното кралство ще стои един до друг с Европейски Съюз и НАТО, с цел да отразяваме тези закани дружно ", цитира ДПА речта на Тереза Мей пред Камарата на общините.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР